nieuws

Virus oorzaak zieke gasten Fat Duck

Restaurant

Het besmettelijke norovirus is waarschijnlijk de oorzaak van de 400 zieke gasten bij driesterrenrestaurant The Fat Duck in Bray. Dat heeft eigenaar Heston Blumenthal via de Britse media laten weten.

Virus oorzaak zieke gasten Fat Duck

Eind februari ging het Britse toprestaurant The Fat Duck enkele weken op slot nadat gasten ziek waren geworden. Uiteindelijk bleken vijf gasten en drie personeelsleden het besmettelijke buikgriepvirus te hebben.

Meteen nadat het restaurant van Blumenthal op slot ging, waren er speculaties over de oorzaak van de zieke gasten niet van de lucht. De driesterrenchef staat bekend vanwege zijn moleculaire kookkunsten. Er gingen stemmen op dat er sprake van voedselvergiftiging zou zijn door deze manier van koken. Dat blijkt nu te zijn ontkracht. Ook werd er geopperd dat er sprake zou zijn van sabotage.

Meer nieuws over The Fat Duck

Reageer op dit artikel