nieuws

Visbureau: kwaliteit oester goed

Restaurant

De Zeeuwse oester is dit jaar van prima kwaliteit. Dat meldt het Nederlands Visbureau tijdens het aan land brengen van de eerste oesters van dit seizoen in Yerseke. Het gaat om de eerste korf met de nieuwe driejarige Zeeuwse oester uit de Oosterschelde.

Visbureau: kwaliteit oester goed

Volgens Producentenorganisatie Oesters vindt de nieuwe oogst vooral gretig aftrek in België. De jaarlijkse productie van de Zeeuwse oesters ligt op 40 miljoen stuks. De productie van de exclusieve platte oesters bedraagt 2,5 miljoen stuks.

Nederland is na Frankrijk het tweede oesterexporterende land binnen de Europese Unie. In de Zeeuwse Ooesterschelde en de Grevelingen worden twee soorten oester gekweekt: de Zeeuwse oester en de platte oester.

Reageer op dit artikel