nieuws

Vissen op kabeljauw aan banden

Restaurant

De kabeljauwvisserij in de Europese wateren wordt aan banden gelegd omdat een eerder herstelplan niet de gehoopte resultaten heeft gehad. Volgend jaar gaat het aantal dagen dat op kabeljauw gevist mag worden met 25 procent omlaag.

Vissen op kabeljauw aan banden

De jaren daarna wordt het aantal zeedagen voor kabeljauwvissers nog eens met 10 procent per jaar verminderd.

De EU-ministers van Visserij zijn dat woensdag overeengekomen. Minister Gerda Verburg is blij met het akkoord. Zij spreekt van ‘een goede balans tussen maatregelen voor het herstel van het bestand en verdere verduurzaming van de visserij’.

Verburg heeft er bij de besprekingen met haar EU-collega’s op aangedrongen dat de maatregelen voor het herstel van de kabeljauwstand alleen gelden voor vissers die voornamelijk op kabeljauw vissen. Afgesproken is nu dat vissers voor wie kabeljauw slechts bijvangst is niet vallen onder de herstelmaatregelen.

Reageer op dit artikel