nieuws

‘Vliegtuigterroristen’ zijn koks

Restaurant

Onder de twaalf mannen die eerder deze week uit een vliegtuig op Schiphol zijn geplukt op verdenking van het beramen van een terroristische aanslag, zitten twee koks. De onschuldige koks zijn afkomstig uit India en waren in Trinidad and Tobago geweest om te koken op een festival.

‘Vliegtuigterroristen’ zijn koks

Dat melden De Volkskrant en De Telegraaf. De twaalf mannen, afkomstig uit Bombay, zijn inmiddels weer vrijgelaten. Een DC-10 van Northwest Airlines maakte eerder deze week een tussenstop op Schiphol. Daarbij werden de mannen uit het vliegtuig gehaald, omdat ze zich verdacht gedroegen. Volgens justitie zijn de mannen gearresteerd omdat ze tijdens de vlucht mobiele telefoons, laptops en computerschijven aan elkaar doorgaven. Het gaat om twee koks en tien textielhandelaren.

Reageer op dit artikel