nieuws

Voedingsproducenten raadplegen Euro-Toques

Restaurant

Toonaangevende voedingsproducten, ondergebracht in de Stichting Duurzame Voedingsmiddelenketen (DuVo), hebben contact gelegd met restaurantclub Euro-Toques. Ze willen praten over het gezonder maken van voedingsmiddelen.

Voedingsproducenten raadplegen Euro-Toques

Dat zegt woordvoerder Bram Loman van Euro-Toques. ‘Het is heel prematuur. Ze hebben ons benaderd. Alleen al het feit dat we geraadpleegd worden door de producenten is belangrijk. Onze doelstelling is om de Euro-Toques-doelstelling te verkondigen bij de multinationals.’, aldus Loman.

Natuurzuivere keuken
Naast Euro-Toques schuiven ook Slow Food en het Voedingscentrum bij de gesprekken met DuVo aan. DuVo bestaat uit zestien bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Enkele prominente leden zijn Unilever, Heineken, Albert Heijn en Albron. Bij Euro-Toques zijn circa honderd restaurants aangesloten. De doelstelling van de restaurantorganisatie is om de natuurzuivere keuken te promoten.

Zie ook:
Fête de la Cuisine op 7 juni

Reageer op dit artikel