nieuws

Vogel en Fonk in jury Gouden Garde

Restaurant

Hoofdinspecteur van Lekker Wynand Vogel zit samen met voormalig tweesterrenchef Constant Fonk in de jury van de wedstrijd ‘Durf te koken’ om de Gouden Garde 2011. Hakvoort Horeca organiseert de competitie voor jong talent van 31 oktober tot en met 2 november tijdens haar huisbeurs HorecaFair.

Vogel en Fonk in jury Gouden Garde

Fonk zal als voorzitter fungeren. Naast Vogel fungeert ook sterkok Paul van Staveren (Sonoy, Emmeloord) drie dagen als jurylid. Ze beoordelen met telkens andere juryleden jonge leerlingchefs. Op de finaledag op 2 november zit Meesterkok Gerrit Greveling ook aan de jurytafel.

Oud Sluis

Opdracht voor de deelnemers is om in twee uur een voor-, hoofd- en nagerecht te bereiden. Ze worden daarbij beoordeeld op diverse criteria, waaronder techniek van bereiden, presentatie van het gerecht, smaakcompositie van het gerecht, manier van werken en originaliteit. De zes beste deelnemers van de eerste twee wedstrijddagen komen in de finale terecht.

Verschillende leerlingen van ROC Midden Nederland, ROC van Amsterdam, Friesland College Heerenveen, Deltion College en Drenthe College hebben zich inmiddels aangemeld. Onder hen ook de winnares van de laatste wedstrijdeditie van 2009: Zoë Lensen, die momenteel bij Oud Sluis in Sluis werkt.

Pannenkoeken

De wedstrijd ‘Durf te koken’/Gouden Garde vindt plaats tijdens de HorecaFair. Deze huisbeurs van Hakvoort Horeca is van 31 oktober tot en met 2 november in Emmeloord. Naast deze competitie is er op dinsdag 1 november het Nederlands Kampioenschap Pannenkoeken bakken en op maandag 31 oktober Creatief met frikandel XXL. Tijdens de eerste twee beursdagen vindt ook nog een Italiaanse kookwedstrijd plaats.

Reageer op dit artikel