nieuws

Vogel werkt aan opvolging bij Lekker

Restaurant

Hoofdinspecteur Wynand Vogel van Lekker werkt achter de schermen aan zijn opvolging bij de restaurantgids. Dit liet hij weten tijdens de presentatie van Lekker 2010.

Vogel werkt aan opvolging bij Lekker

‘Langzaam begin ik wel aan het einde van mijn periode bij Lekker te denken’, zegt de 65-jarige hoofdinspecteur. Vogel is sinds augustus 2001 hoofdinspecteur van de gids en zegt binnen twee tot drie jaar een vervanger te hebben gevonden.

‘We willen heel grondig te werk gaan. Het moet een zwaargewicht zijn, het liefst een al wat oudere chef-kok of gastheer.’ Op dit moment zijn er drie kandidaten, zowel binnen als buiten de eigen organisatie. Namen wil Vogel nog niet noemen. Of hij na zijn opvolging wel betrokken blijft bij Lekker, weet hij nog niet.

Vogel begon bij de gids samen met vriend en toenmalig hoofdredacteur Guido Nijssen. Het duo Vogel-Nijssen was jaren hét gezicht van Lekker. Het vertrek van de hoofdredacteur twee jaar terug vormde de eerste aanleiding voor Vogel om ook zijn eigen positie te heroverwegen. ‘Met Makkie is het toch heel anders. Guido was gastronomisch heel goed onderlegd, Makkie is meer een bladenmaker.’

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel