nieuws

Voorlopig geen nieuwe stationsrestaurants

Restaurant

Bij de opening van Perron 4/5 volgens Tollius, maart 2009, riep NS Poort enthousiast op korte termijn meer luxe restaurants op stations te willen openen. De economische crisis gooide echter roet in het eten van het project ‘1e klas genieten’.

Voorlopig geen nieuwe stationsrestaurants

‘Het economisch klimaat is er even niet naar’, zegt Ellen Boersma van NS Poort, eigenaar van de locaties waar de restaurants zouden moeten komen. ‘Vooral de financiering is voor veel ondernemers lastig rond te krijgen.’

1e Klas genieten heeft naast het station in Amersfoort nog vijf andere monumentale panden in beheer die onder stationserfgoed vallen, in Maastricht, Amsterdam, Haarlem, Geldermalsen en Zandvoort.

Maar voorlopig krijgt Perron 4/5 nog geen gezelschap in het label. Boersma zegt wel in gesprek te zijn met restaurateurs, maar wil nog geen namen of tijdsplanning noemen.

Wel is vastgesteld dat de naamsconstructie ‘Perron…volgens’ aangehouden wordt. Het zullen ook geen zelfstandige restaurants zijn, maar spin-offs van lokale topzaken.

NS Poort draagt een deel van de verbouwingskosten, en er worden wat basiseisen gelegd om reizigers met weinig tijd ook van dienst te kunnen zijn. Verder is de ondernemer redelijk vrij in de invulling.

De ondernemers achter Tollius, Peter Gertenbach en Caroline van der Vlies, zetten op het station een zusje van hun restaurant neer, waar de kookstijl en sfeer van het ‘grote’ restaurant terugkomt.

In Misset Horeca 15 van 16 april een artikel over Perron 4/5 volgens Tollius.

Reageer op dit artikel