nieuws

Voormalig sterrenchef leider nieuwe golfbaan

Restaurant

De voormalig sterrenchef Henk-Jan de Boer wordt operationeel directeur van de nieuwe golfbaan op Schiphol. De Boer begon zijn carrière bij De Swaen in Oisterwijk en werkte later bij tweesterrenrestaurant La Rive in het Amstel Hotel onder Robert Kranenborg en bij het driesterrenrestaurant L’Arpège in Parijs.

Voormalig sterrenchef leider nieuwe golfbaan

Henk-Jan de Boer is sinds april 2008 operationeel directeur van Burggolf, een bedrijf dat golfbanen bezit en exploiteert. In deze functie heeft hij de operationele verantwoordelijkheid voor de golfbanen van het bedrijf met Magnolia’s restaurants, de Burggolf shops en het Hampshire Hotel Waterland in Purmerend.

Henk-Jan de Boer over zijn sterverleden: ‘In het Amstel Hotel waar je met 35 koks in de keuken staat, heb je een strakke organisatie nodig. Daar heb ik goed geleerd om te organiseren. Vooral niet zeuren en gewoon hard werken wanneer dat nodig is. Dat is ook precies wat nodig is op een golfbaan.’ Robert Kranenborg was bij La Rive voor De Boer een belangrijk leermeester.

Golf Club Amsterdam

De Amsterdam International Golf Club gaat in de zomer van 2012 open. De aanleg van de 18-holes baan en bijbehorende voorzieningen zoals het ‘clubhuis’ zijn in volle gang. Het totale terrein beslaat 80 hectare. Investering, exclusief grond, is 20 miljoen euro. De baan ligt aan de Ringweg Zuid, tussen de A4, de A9 en de Ringvaart. Schiphol Real Estate bouwt een hotel op het terrein. De jaarlijkse contributie zal zo’n 2200 euro bedragen, een certificaat 40.000 euro.

Foto: Golf Business

Reageer op dit artikel