nieuws

Vork en Mes in strijd om groentetitel Benelux

Restaurant

Restaurant Vork en Mes in Hoofddorp is als enige Nederlands restaurant doorgedrongen tot de finaleronde van de wedstrijd om de Groentekok Award 2009.

Vork en Mes in strijd om groentetitel Benelux

Begin oktober wordt bij de presentatie van de GaultMillaugids voor 2010 de winnaar bekend gemaakt.

34 restaurants hadden zich ingeschreven voor de wedstrijd. Na selectie dingen nu dertien zaken mee naar de titel Beste Groenterestaurant Benelux 2009. Naast Vork en Mes zijn dat Parmentier in Luxemburg en elf zaken in België: Trente, Saint-Amour, Clandestino, Langue D’Oc, Huiskamerrestaurant Postelein, Het Verschil, De Warande, Elckerlijc, Potiron en De Godevaart.

De wedstrijd streeft ernaar chef-koks meer met groenten te laten werken en is een initiatief van de Belgische groentekok Frank Fol en GaultMillau. Om hun doelstelling te bereiken is naast de wedstrijd ook de campagne Eet Meer Groenten van start gegaan.

Reageer op dit artikel