nieuws

Waardebepaling achteraf bij Hof van Alkmaar

Restaurant

Horecabedrijf Hof van Alkmaar gaat in het eerste kwartaal van 2010 werken met waardebepaling achteraf. Gasten die in de eerste drie maanden van het jaar op woensdag een diner nuttigen, bepalen zelf wat ze ervoor betalen.

Waardebepaling achteraf bij Hof van Alkmaar

‘U bepaalt wat u betaalt’ worden de speciale woensdagen genoemd door het bedrijf waar Rob van Loon de pr verzorgt. Hof van Alkmaar introduceert het waardebepaling achteraf-systeem in januari. De actie geldt voor iedere woensdag tot en met maart 2010.

Normaal gesproken stelt het Hof van Alkmaar vast wat gasten voor de inspanningen betalen, zo laat Van Loon weten. Wat het Hof van Alkmaar bezighoudt is wat het de gasten waard is en hoe de gasten dit ervaren. Voor de drankjes bij het diner geldt het normale tarief.

‘We zagen dat in Australië en Canada restaurants zijn die volledig op dit concept draaien. Ze draaien meer omzet en minder marge. Wij willen met de actie onze doelgroep verbreden. We gaan met de billen bloot en verwachten dat gasten oprecht de waarde van onze producten bepalen’, aldus Van Loon.

Van Loon vervolgt: ‘Gasten kunnen kiezen uit onze volledige menukaart en er is geen bodemprijs per gerecht. Mocht blijken dat de actie slaagt, dan gaan we het mogelijk verlengen. Of we nemen er nog een vaste dag per week bij.’

Reageer op dit artikel