nieuws

Wageningen Universiteit serveert hapje berenklauw

Restaurant

Medewerkers van de Wageningen Universiteit serveren volgende week zaterdag in het centrum van de Gelderse plaats hapjes giftige berenklauw aan voorbijgangers met lef. Mensen kunnen ook smullen van onder meer maden en insecten tijdens de Freaky Food Show.

Wageningen Universiteit serveert hapje berenklauw

De show is een onderdeel van het Food4You-festival dat de universiteit samen met de gemeente en ROC Rijn IJssel Vakschool van woensdag tot en met zondag organiseert. Doel van het festival is wetenschappelijke kennis over voeding en gezondheid zo breed mogelijk te verspreiden. Volgens de universiteit is het festival door de zeer brede opzet uniek in de wereld.

Voor wetenschappers en beleidsmakers zijn er komende week in Wageningen tal van congressen, symposia en debatten over onder meer voedselveiligheid, gezondheidsclaims, eetgewoontes en de taak van de overheid en ambachtelijk koken contra moleculaire snufjes. Onder de deelnemers aan verschillende bijeenkomsten zijn onder meer minister Gerda Verburg van Landbouw, televisiekok Pierre Wind, managers van Albert Heijn en The Greenery, topkoks en culinaire journalisten.

Basisscholieren zitten donderdagmiddag in de collegebanken om samen met professoren uit te zoeken waarom sommige mensen spruitjes lusten. Op vrijdag verzorgt ziekenhuis Gelderse Vallei een gratis medische checkup met gezondheidsadvies voor mensen tussen de 40 en 65 jaar. Tijdens de Night of Food staan feiten en fictie over voeding centraal.

Zaterdag doen de organisatoren een poging het langste lopende buffet ter wereld door het centrum van Wageningen te realiseren. Bezoekers kunnen gratis proeven. ,,We willen laten zien dat wetenschap op een inspirerende manier aan te bieden is. En dat je mensen iets kunt leren zonder dat het saai of vies is”, aldus Aalt Dijkhuizen, voorzitter van de raad van bestuur van de universiteit. Details over het festival zijn te vinden op www.food4you.nl

Reageer op dit artikel