nieuws

Wakker Dier kondigt acties aan tegen foie gras

Restaurant

Wakker Dier gaat het komende najaar weer extra aandacht besteden aan foie gras in de restaurantkeuken. De stichting die zich inzet voor het bevorderen van het welzijn van dieren zegt dat het om verrassingsacties gaat.

Wakker Dier kondigt acties aan tegen foie gras

Bij monde van woordvoerder Hanneke van Ormondt laat Wakker Dier weten extra aandacht te gaan besteden aan foie gras. De stichting stelt dat de noodzaak aanwezig blijft, zeker door recente politieke ontwikkelingen.

Een verbod op foie gras opgelegd door de overheid zit er volgens Van Ormondt niet snel in met een rechts kabinet. ‘Dat is precies de reden waarom wij in onze campagnes de verantwoordelijkheid voor de dieren in ons land en op ons bord neerleggen bij verkopers en consumenten’.

Wakker Dier stelt dat het gebruik van foie gras in de horecakeuken de laatste jaren afneemt. Van Ormondt: ‘Het eten van foie gras is niet meer van deze tijd. Het is nog een handvol veelal luxere restaurants die dit product hun klanten aanbieden’.

De dierenwelzijnorganisatie wijst op alternatieven voor foie gras. ‘Een heerlijk vegetarisch gerecht, bijvoorbeeld biologische tamales met peper-kaasvulling, ver weg van door dwangvoedering vergrote, zieke levers’, aldus Van Ormondt.

Reageer op dit artikel