nieuws

Wakker Dier vraagt groothandels te stoppen met blank kalfsvlees

Restaurant

Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier heeft de horecagroothandels aangeschreven met het dwingende advies om de verkoop van blank kalfsvlees te staken.

Wakker Dier vraagt groothandels te stoppen met blank kalfsvlees

De brieven naar grossiers als Hanos en Sligro zijn begin juli verstuurd. ‘We hebben nog geen reactie gehad’, laat Sjoerd van de Wouw, campagnemedewerker van Wakker Dier, weten.

In de brief wordt gevraagd te stoppen met de verkoop van het blanke vlees in verband met het welzijn van de kalveren. De dieren worden op een ijzerarm dieet gezet om een blanke vlees kleur te bewerkstelligen. Gevolg is dat de kalveren aan bloedarmoede leiden. Volgens Wakker Dier zijn er genoeg andere alternatieven: rosé en biologisch kalfsvlees.

Publieke acties

Wakker Dier kondigt verder in de brief aan dat er binnen korte tijd publieke acties zullen plaatsvinden richting groothandels die het blanke vlees van kalveren blijven verkopen. In welke vorm dat gaat plaats vinden, wil Van de Wouw niet verklappen. Wel laat hij weten dat het verrassende acties zullen zijn.

Het is de tweede keer in een jaar tijd dat de horecagroothandels worden benaderd door Wakker Dier. Vorig jaar ging de blankvleescampagne van start. Toen kregen supermarkten, slagers en grossiers het verzoek om te stoppen met het blanke kalfsvlees. Ook in ludieke radiospots maakte Wakker Dier deze actie kenbaar. De supers gingen daarna snel overstag.

Reageer op dit artikel