nieuws

Waterside Inn viert kwarteeuw drie sterren

Restaurant

Het Engelse restaurant Waterside Inn, van vader Michel en zoon Alain Roux, vierde deze week dat het restaurant 25 jaar onafgebroken drie Michelin-sterren bezit. Een buiten Frankrijk unieke prestatie.

Waterside Inn viert kwarteeuw drie sterren

Om het heugelijke feit te vieren, Waterside Inn is het enige restaurant buiten Frankrijk dat dit wapenfeit gepresteerd heeft, nodigde de familie Roux alle sterrenchefs van Groot-Brittannië en Ierland uit voor een 25-gangendiner.

Het diner bestond uit gerechten die vader en zoon de afgelopen 25 jaar in Waterside Inn geserveerd hebben, zoals konijn met armagnacsaus uit 1980, eend met kruidnagel en honing uit 1995 en crème van Parmesaan op amandelbladerdeeg uit 2007. De bijpassende wijnen waren klinkend, onder meer Chateau d’Yquem 1985.

Martijn Kajuiter

Bijna alle chefs waren aanwezig, inclusief de Nederlandse chef Martijn Kajuiter (op de foto in gesprek met Michel Roux), die eerder dit jaar met zijn Cliff House Hotel een ster verdiende. Van de grote namen ontbrak alleen Gordon Ramsay. Plaatsgenoot en collega-driesterrenchef Heston Blumenthal was wel aanwezig. Ook Michelin-directeur Jean-Luc Naret was bij het jubileumdiner.

Waterside Inn opende in 1972 de deuren in het plaatsje Bray, niet ver van Londen. Toen Engeland in 1974 een eigen rode gids kreeg, viel de eerste ster, gevolgd door de tweede in 1977. De derde ster kwam in 1985, en is nooit meer weggeweest. Zoon Alain nam acht jaar geleden het roer van vader Michel over.

Bekijk hier (pdf) het 25-gangenmenu

Reageer op dit artikel