nieuws

Wedstrijd: de beste Italiaan van Nederland

Restaurant

Half september maakt Italië Magazine bekend welk Italiaans restaurant het beste is van Nederland. Het is voor het eerst dat het blad deze verkiezing op touw zet. In de jury zit onder andere meesterkok Angélique Schmeinck.

Wedstrijd: de beste Italiaan van Nederland

Er is een shortlist samengesteld met daarop tien finalisten. Dit zijn (in willekeurige volgorde): Segugio in Amsterdam, Mario Uva in Neck, Napoli in Haarlem, Da Bruno in Blaricum, Sapori d’Italia in Den Haag, Incanto in Amsterdam, Toscanini in Amsterdam, Bacca Perbacco in Den Haag, Sardegna in Utrecht en Cucina Italiana in Deventer.

Roberto Payer

De winnaar wordt op 12 september bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in het Hilton Hotel in Amsterdam waar de Italiaan Roberto Payer de scepter zwaait.

De restaurants die in aanmerking komen voor de prijs moeten aan drie criteria voldoen: de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en als derde eis moet de keuken gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

Reageer op dit artikel