nieuws

Wedstrijd om beste sommeliers bij De Bokkedoorns

Restaurant

De strijd om de titel ‘Beste sommelier van Nederland 2010’ vindt op maandag 26 april plaats bij tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen.

Wedstrijd om beste sommeliers bij De Bokkedoorns

Alle sommeliers in Nederland mogen meedoen aan de competitie. Ze worden door het Nederlands Gilde van Sommeliers (NGS) opgeroepen om zich aan te melden. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van dit gilde om mee te doen. De winnaar van de sommelierwedstrijd gaat naar het Europese Kampioenschap in Straatsburg, later dit jaar.

Roy Pelgrim, maître-sommelier bij Cordial in Oss, wist de titel vorig jaar in de wacht te slepen. Hij vertegenwoordigt ons land tijdens de internationale kampioenschappen voor sommeliers in Chili van 10 tot en met 16 april 2010. Hij zal in de komende nationale finale in Overveen niet meer meedingen naar de Nederlandse titel omdat hij deze al twee keer op zijn naam heeft geschreven.

Reageer op dit artikel