nieuws

Wedstrijdschalen bij Bocuse d’Or moeten verdwijnen

Restaurant

Als de internationale kookcompetitie Bocuse d’Or de kwaliteit van de wedstrijd wil verhogen, zullen ze de wedstrijdschalen moeten afschaffen en alleen nog met gerechten op borden werken. Dat vindt voormalig deelnemer Hein Willemsen.

Wedstrijdschalen bij Bocuse d’Or moeten verdwijnen

‘Je ziet dat de opmaak van de wedstrijdborden steeds meer richting sterrenniveau gaat’, vindt Willemsen die in Lyon aanwezig als toeschouwer en bestuurslid van de Stichting Bocuse d’Or Nederland. ‘Je kunt op een schaal nooit zo werken als op een bord’, vindt de SVH Meesterkok die zelf ooit een vierde plaats haalde bij de mondiale kookcompetitie.

Naast twee borden met een vis- en vleesgerecht moeten de deelnemers aan de prestigieuze kookstrijd een zilveren schaal opmaken met een vis-en vleesgerecht. De items worden door studenten van de hotelschool eraf gehaald en op borden geplaatst. De twee in de wedstrijdkeuken opgemaakte borden, dienen als voorbeeld. Voordat het zover is, wordt de schaal geshowd aan het publiek.

‘Door alleen met borden te werken, kun je ze door de wedstrijdschefs in de keuken laten opmaken’, vindt Willemsen. Daarmee wordt ook het probleem van het afkoelen van het vlees en de vis tijdens het showen, getackeld.

Reageer op dit artikel