nieuws

Wedstrijdspanning terug in Bocuse D’Or 2010

Restaurant

De 20 deelnemers aan de tweede editie van Bocuse D’Or Europe 2010 moeten allemaal strijden voor een van de twaalf finale plaatsen. Niemand is vooraf verzekerd van een finaleplek.

Wedstrijdspanning terug in Bocuse D’Or 2010

De wedstrijdregels bij de kookwedstrijd die op 7 en 8 juni 2010 in Genève plaats vindt, zijn veranderd. De beste twaalf deelnemende landen krijgen een toegangsticket voor de wereldfinale van de Bocuse D’Or in Lyon.

Tijdens de eerste editie van de Europese voorronde van de Bocuse D’Or in Stavanger in 2008 waren er vijf landen al geplaatst voor de mondiale finale. De uitslag van de wedstrijdeditie uit 2007 was daarbij maatgevend. Zo deden Frankrijk, Zwitserland en Noorwegen wel mee maar wisten ze al dat ze ‘door’ waren.

Extra spannend

Wim Klerks, die namens Nederland in 2008/2009 deelnam, juicht de wijziging van deze regel toe. ,Dat is goed voor de wedstrijd. Als je al weet dat je geplaatst bent, sta je meer ontspannen te koken dan de rest van de deelnemers.’ Ook André van Doorn, jurylid voor Nederland aan de Bocuse D’Or is positief over de nieuwe richtlijn. ,Zo wordt het weer extra spannend.’

Naast Nederland doen mee: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Noorwegen, Malta, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Reageer op dit artikel