nieuws

Weer culinair voorzitterschap voor Nederland

Restaurant

Erwin Rozendal van hotel-restaurant De Beukenhof in Oegstgeest is de komende drie jaar de Europese voorzitter van restaurantclub Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE). Met de benoeming van Rozendal krijgt Nederland weer een topfunctie in een Europese culinaire organisatie.

Weer culinair voorzitterschap voor Nederland

Rozendal is sinds begin dit jaar de Europese voorzitter van JRE bezet deze post voor drie jaar. De eigenaar van De Beukenhof, waar regelmatig nationale en internationale beroemdheden dineren, is geen onbekende met de topfunctie. Rozendal bekleedde deze post eerder deze eeuw.

Emotioneel stabiel
Met Rozendal heeft ons land er weer een Europees voorzitterschap bij in de culinaire wereld. Sinds vorig jaar is Fred Dijsselbloem de voorzitter van Euro-Toques Europa. Volgens Rozendal is het geen toeval dat Nederlanders voor dergelijke functies worden gevraagd. ‘We spreken de talen goed, hebben respect en discipline, en zijn emotioneel stabiel’, aldus Rozendal.

Rozendal is zo’n vijf dagen per maand kwijt aan zijn Europese functie. Daarvan bivakkeert hij één à twee dagen op het hoofdkantoor in Parijs.

Erwin Rozendal vertelt over JRE

Onderhandelingen
Zijn doelstellingen heeft hij helder voor de geest. ‘Extra non-emotionele “partners” zoeken waarmee we nauw samenwerken. Zijn nu in onderhandeling met Amex, KLM en Mont-Blanc. Daarnaast gaan we het kwaliteitniveau van de aangesloten restaurants onder de loep nemen en waar mogelijk upgraden.’.

Landennieuwtjes
Verder wil ik het liefst een Scandinavisch land, Noorwegen of Zweden, en Groot-Brittannië toevoegen aan onze club. ‘En om de communicatie en betrokkenheid te vergroten zal er elke twee maanden een JRE-today-newsletter uitkomen met de laatste landennieuwtjes voor alle leden. Kortom, ik ben trots om voorzitter te zijn van tien landen, 360 leden en 162 Michelinsterren’.

Zie ook:
Jeunes Restaurateurs naar Australië (feb, 2007)

Reageer op dit artikel