nieuws

Weer nieuw boek voor Jamie Oliver

Restaurant

Het achtste kookboek van de populaire tv-kok Jamie Oliver is daar. Deze keer neemt hij de lezer mee naar zijn eigen moestuin om van daaruit te gaan koken. ‘Het voelt alsof ik vreemd ga met Moeder Natuur.

Weer nieuw boek voor Jamie Oliver

Eigenlijk is het vrij normaal dat een kok, ook een goede tuinman – of liever gezegd goede kweker is. Toen Oliver ruim drie jaar geleden met zijn gezin naar zijn geboorteplaats Essex verhuisde, legde hij een moestuin aan.

Hij ontdekte daardoor al snel dat het meer dan leuk is eigen groenten en zaden te gebruiken voor een lekkere maaltijd. Het werd de insteek voor zijn nieuwe kookboek ‘Thuis bij Jamie’. Oliver heeft het boek opgedragen aan Steve Irwin, die in september 2006 overleed door een dodelijke steek van een pijlstaartrog.

Kweektips

Altijd al kokend naar wat de seizoenen te bieden hebben, bouwt Oliver het kookboek nu ook op rond de vier seizoenen. Beginnend met de lente. Hij geeft dan verschillende recepten en schrijft hoe hij de specifieke groente teelt: grond, wijze van planten, oogsten en kweektips.

Het bedrijf Jamie Oliver, met meer dan honderd mensen in dienst, moet nu ook een tuinman in dienst hebben, lijkt het. De achtergronden van het tuinieren zijn uitgebreid en verraden de kennis van een tuinman.

Moestuin

Desalniettemin geeft het wel een extra dimensie aan een kookboek. Het past in de trend om niet alleen seizoensgebonden te koken, maar ook zo veel mogelijk uit eigen moestuin te halen.

In totaal geeft de tv-kok weer meer dan honderd recepten weg uit de Italiaanse basiskeuken. Nieuw is dat hij meer variaties geeft op bijvoorbeeld koken met asperges, wild, tomaten of bonen. Verder zijn het vooral combinaties met verschillende soorten pasta’s.

Zie ook

Reageer op dit artikel