nieuws

Wegrestaurant serveert schnitzel van een kilo

Restaurant

Het bekende wegrestaurant Frans op den Bult in het Twentse Deurningen heeft bijzondere maaltijd geïntroduceerd voor truckers. Het gaat om de bultschnitzel, een enorme schnitzel van 50 bij 30 centimeter groot en een kilo zwaar.

Wegrestaurant serveert schnitzel van een kilo

De bultschnitzel wordt door een leverancier speciaal gemaakt voor het truckerscafé. De enorme lap wordt geserveerd op een vleesschaal, omdat er geen geschikte borden beschikbaar zijn.

Wie de bultschnitzel bestelt, kan meedoen aan een soort van wedstrijd. Want wie de vleeslap binnen dertig minuten op heeft, krijgt 7,50 euro retour. De bultschitzel staat voor 20 euro op de kaart. De snelste eter van de maand krijgt bovendien een waardebon van 15 euro. De snelste eter van het jaar krijgt een lcd-tv.

Eigenaresse Irma Hellegers van Frans op den Bult bedacht de bultschnitzel omdat ze merkte dat de ‘gewone schnitzel’ van 600 gram een van de hardlopers was op de menukaart. ‘Die gingen er in als zoete broodjes’, laat Hellegers weten in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel