nieuws

Weinig beweging in top Misset Horeca Superlijst

Restaurant

De eerste drie plekken in de Misset Horeca Superlijst zijn voor het derde jaar op rij ongewijzigd. Oud Sluis staat nog altijd soeverein bovenaan. Zeven van de tien restaurants in de top-10 behoudt hun plek. Die top-10 kent ook slechts één nieuwe naam.

Weinig beweging in top Misset Horeca Superlijst

Elk jaar vegen we tussen kerst en oud&nieuw de vijf gidsen bij elkaar en geven punten aan elke notering. Daar komt dan onze eigen top-100 uit, de Misset Horeca Superlijst, op basis van Michelin, Lekker, GaultMillau, Grootspraak en SpecialBite.

Da Vinci

Da Vinci maakt in de top de grootste sprong. Net als bij Lekker springt het restaurant van Margo Reuten ook in de Misset Horeca superlijst de top-10 binnen. Met een halve punt erbij in GaultMillau en plek 10 in SpecialBite is dat goed voor een 4e plek. De nummer 4 van vorig jaar, ’t Brouwerskolkje, zakt terug tot plek 17 en is daarmee de grootste daler van de top-100. Da Vinci is de enige nieuwe naam in de top-10, omdat Boreas en De Bokkedoorns van plek verwisselen.

Vooral de nieuwe een- en tweesterrenrestaurants doen goede zaken en stijgen tientallen plekken. De Kromme Watergang, Chapeau! en Librije’s Zusje klimmen in de lijst, net als De Echoput en ’t Amsterdammertje. De hoogste nieuwe binnenkomer is Pure C op plek 45.

Slechts een handvol zaken zonder ster haalt de top 100, de hoogst genoteerde is L’ Atelier op plaats 50. Andersom valt een aantal bedrijven met ster buiten de top 100, zoals Sense en De Bloemenbeek.

Bekijk hier de Misset Horeca Superlijst

Reageer op dit artikel