nieuws

Weinig spanning in Belgische Michelingids

Restaurant

Net als in ons land zijn er in België geen grote verschuivingen in de nieuwe Michelingids. Restaurant ’t Zilte in Mol gaat van een van twee sterren en ’t Oud Konijntje in Waregem gaat van twee naar één.

Weinig spanning in Belgische Michelingids

Verder telt België elf nieuwe restaurants met één ster. Daar staat tegenover dat dertien restaurants hun ster verliezen, waarvan er drie niet meer zijn opgenomen in de Benelux-editie van de rode gids.

De Karmeliet in Brugge n Hof van Cleve in Kruishoutem behouden hun derde ster. Negen restaurants hebben twee sterren en 78 zaken pronken met één ster.

In Luxemburg zijn twee restaurant bekroond met een Michelinster. Daarmee komt het totaal aantal zaken met één ster op tien. Twee eetgelegenheden behouden hun tweede ster. Luxemburg beschikt niet over een restaurant met drie sterren.

Reageer op dit artikel