nieuws

Welke wijn past best bij Oosterscheldekreeeft?

Restaurant

Tijdens de Wine Professional die gelijktijdig met de Horecava plaatsvindt in de Rai in Amsterdam, wordt de Kreeftenwijn van het jaar gekozen. Deze titel krijgt de wijn die het best matcht met de Oosterscheldekreeft.

Welke wijn past best bij Oosterscheldekreeeft?

De blinde proeverij gaat van start op dinsdag 10 januari om 10.00 uur op de Wine Professional in de Europafoyer van de Rai. Tijdens de voorselectie op 19 december zijn uit 35 wijnen al vier finalisten geselecteerd.

Er worden twee titels uitgereikt: de ideale kreeftenwijn voor de brede horeca en de mooiste kreeftenwijn voor de betere restaurants. Deze laatste wordt gekozen door een panel van Proefschrift uit een selectie van meer dan tachtig wijnen. Chef Gert-Jan Cieremans en patron Edwin van de Goor van Seinpost matchen de wijnen met gerechtjes op basis van Oosterscheldekreeft.

De kreeftenwijn 2012 voor de brede horeca zal als begeleider dienen bij het kreeftenmenu van de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft. Dit driegangen menu is van 1 april tot en met 15 juli bij de leden van de kreeftenkring te verkrijgen en kost 59,50 euro per persoon.

De deelnemende restaurants zijn: De Etage (Bruinisse), De Perenboom (Burgh-Haamstede), Mondriaan (Domburg), De Stadsschuur (Goes), De Korenbeurs (Kortgene), Auberge Des Moules (Philippine), Vis aan de Markt (Scherpenisse), Hostellerie Schuddebeurs (Schuddebeurs-Noordgouwe), Auberge De Campveerse Toren (Veere), Oesterbeurs (Yerseke), Our Seaside (Renesse) en Brasserie Maritime (Zierikzee).

Reageer op dit artikel