nieuws

Wereldmuseum heeft Gastheer van het Jaar GaultMillau 2012

Restaurant

Feest voor het Restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam. Nieuw binnen in de GaultMillau-gids van 2012 met 15 punten en de Gastheer van het Jaar in dienst. Danny Gonzalez ging maandag in het Afas Circustheater in Scheveningen met die award aan de haal. ‘Super, we zijn nog geen twee jaar open.

Wereldmuseum heeft Gastheer van het Jaar GaultMillau 2012

Dat het restaurant hoog binnenkwam, had GaultMillau eerder al laten weten. Dat dit het geval is met 15 punten, nog niet. ‘Geweldig, fantastisch, we zijn nog zo’n jong restaurant. Dit stond niet op een of ander lijstje’, daarmee een kwinkslag makend naar de ambities van de talenten van het jaar die voor hem op het podium verschenen.’

Gonzalez benadrukte de rol van chef-kok Wim Severijn. ‘Een kleine twee jaar geleden zijn we samen in dit avontuur gestapt. Fantastisch om te zien dat we nu al zover zijn.’

GaultMillau omschrijft Gonzalez met de termen ‘niet zeuren, aanpakken en wat vandaag kan niet morgen doen’. ‘Een man met een eigen mening en die ook niet onder stoelen of banken steekt. Zonder daarbij vervelend te zijn.’

Verder een gastheer met veel wijnbagage. ‘Iemand waaraan je kunt zien dat hij bij een wijnimporteur heeft gewerkt.’

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel