nieuws

Wereldrecord voor wijnschrijver Hubrecht Duijker

Restaurant

Hubrecht Duijker heeft afgelopen weekend met zijn column in Het Financieele Dagblad een wereldrecord gevestigd. Niet eerder schreef een wijnauteur veertig jaar voor een blad.

Wereldrecord voor wijnschrijver Hubrecht Duijker

Op 3 maart 1971 werd de eerste wijncolumn van Hubrecht Duijker geplaatst in Het Financieele Dagblad. Afgelopen zaterdag tikte Duijker met zijn bijdrage de veertig jaar aan.

‘Dat blijkt een record te zijn’, zo laat Duijker weten aan Misset Horeca waarvoor hij ook jarenlang schreef. ‘De onvolprezen Jancis Robinson, Master of Wine, heeft dat nog eens speciaal geverifieerd bij haar wereldwijd verspreide zestigduizend Twitter-volgelingen’.

Aanvankelijk schreef Duijker in Het Financieele Dagblad over wijnkaarten van restaurants. Maar al gauw daarna schreef hij over de restaurants zelf, de wijnstreken en de wijnen die een aanbeveling verdienden. Nu al enkele jaren verschijnt zijn column in de weekendbijlage Persoonlijk.

‘Ik vind het overigens nog steeds leuk én een voorrecht om mijn rubriek met woorden te “bottelen”. Dankzij reizen, proeven en praten heb ik alweer stof vergaard voor zeker een dozijn nieuwe lezerswaardige columns’, aldus Duijker.

Reageer op dit artikel