nieuws

Werkloze jeugd in bedrijfsrestaurant

Restaurant

In Apeldoorn krijgen werkloze jongeren de kans ervaring op te doen in jongerenrestaurant ‘Lunchroom 180º’. Het is een bedrijfsrestaurant voor de ongeveer 500 medewerkers van Het Portaal en het Activerium.

Werkloze jeugd in bedrijfsrestaurant

In het restaurant werken jongeren zonder startkwalificatie. Zij worden begeleid en krijgen de gelegenheid om te groeien naar een baan of een opleiding. De gemeente Apeldoorn zet zich actief in voor jongeren zonder opleiding of baan.

Het jongerenrestaurant ‘Lunchroom 180º’ is één van de trajecten om de jongeren te reïntegreren. Na een half jaar wordt samen met de jongeren gekeken hoe zij hun toekomst verder vorm kunnen geven. Hierdoor ontstaan er telkens nieuwe werkplekken in het restaurant.

Zeven jongeren zijn in het restaurant aan het werk gegaan. In het Activerium werken het CWI, UWV en de gemeente Apeldoorn samen om mensen aan het werk te helpen. Het Portaal is een bedrijfsverzamelgebouw waar naast de gemeente Apeldoorn acht aanbieders op het gebied van zorg, wonen en welzijn hun producten aanbieden.

Reageer op dit artikel