nieuws

Werklozen koken zich naar een baan

Restaurant

Het project ‘koken naar een baan’ van opleidingsinstituut Threewise is een groot succes. Het project helpt langdurig werklozen na een korte, maar intensieve koksopleiding aan een baan.

Werklozen koken zich naar een baan

Threewise organiseerde dit project samen met Werkgeversservicepunt Den Haag. De eerste lichting van twaalf mensen is geplaatst bij bedrijven als het Kurhaus, Hillton Den Haag en Van der Valk Nootdorp.

De koks worden gedurende één maand 4 dagen per week opgeleid door een ervaren leermeester in een opleidingskeuken. Na deze maand treden ze in dienst bij een werkgever en gaan ze gedurende 11 maanden nog 1 dag per week naar de opleiding.

Werkwijze

De kandidaten melden zichzelf aan, waarna ze in de selectieprocedure terecht komen. Tijdens die selectiegesprekken worden hun motivatie en capaciteiten getoetst.

Opleidingsjaar

Voor de werkgevers is het aannemen van koks via Threewise interessant omdat kandidaten de eerste maand aan de slag gaan met behoud van hun uitkering. In de maanden daarna komen ze in loondienst, maar kan de werkgever de WVA toepassen. Pas na het opleidingsjaar worden de gediplomeerde koks in dienst genomen.

Succes & groei

De Haagse horeca bevestigt het succes, aldus Threewise. De organisatie wil nu gaan uitbreiden. ‘We zijn op zoek naar een locatie in Den Haag, waar we een professionele opleidingskeuken gaan opzetten zodat we meer kandidaten kunnen opleiden.’, aldus Roland de Groot; directeur van Threewise.

Na de zomer gaat er een nieuwe lichting koks in Den Haag van start.

Reageer op dit artikel