nieuws

Werkstraf ontslagen sommelier Librije

Restaurant

De politierechter in Zwolle heeft Ferdinand Tulen, ex-sommelier van De Librije, veroordeeld tot een werkstraf van zeventig uur wegens het bestelen van het driesterrenrestaurant. Tulen ontkende de diefstal en zei dat het administratief wissen van een tafelomzet onderdeel uitmaakt van een ‘zwart geldcircuit’. De Librije noemt de bewering onzin.

Werkstraf ontslagen sommelier Librije

Tulen, die eind vorig jaar op staande voet werd ontslagen toen de oplichting aan het licht kwam, stond terecht voor verduistering van honderden euro’s. Hij ontkende tijdens de rechtszaak en zei tegen de politierechter dat hij de opbrengst van een van de tafels administratief had gewist als onderdeel van een ‘zwart geldcircuit’ in het driesterrenrestaurant.

Administratief afgehandeld

‘Dat gebeurde wel vaker, het geld was dan voor de familie Boer. Normaal gaf Thérèse daartoe de opdracht. Die avond deed ik het zelf’, aldus de veroordeelde Zwollenaar, die onlangs in het televisieprogramma Mijn Tent is Top opdook als invalkracht in restaurant Coquille in Den Bosch.

Een woordvoerder van De Librije ontkende tegenover het ANP stelling dat er sprake was van zwart geld. ‘Als het echtpaar er al voor kiest geld apart te leggen voor een bonus voor het personeel, dan wordt dat wel administratief afgehandeld’.

Zwaar beschadigd

De zegsman vertelde dat Jonnie en Thérèse Boer zich ‘zwaar beschadigd’ voelen, omdat Tulen zijn vertrouwenspositie in het bedrijf heeft geschonden door een greep uit de kas te doen.

Naast de sommelier werd eind december ook de manager van De Librije Winkel, tegenover het restaurant, ontslagen. Deze man, een 25-jarige Zwollenaar, werd een maand geleden veroordeeld tot een werkstraf.

Zie ook:
De Librije bestolen door eigen personeel

Reageer op dit artikel