nieuws

Wijn kopen in winkel en opdrinken in restaurant

Restaurant

Restaurant Vermeulen in Utrecht heeft een opvallende deal gesloten met de drie kilometer verderop gelegen wijnwinkel Wijnkoperij Henri Bloem. Wie een fles wijn koopt in de wijnwinkel, mag deze opdrinken in het restaurant.

Wijn kopen in winkel en opdrinken in restaurant

Vooral in Australië is deze werkwijze, Bring Your Own (BYO) genoemd, flink ingeburgerd in de horeca.

Alard Vermeulen van Restaurant Vermeulen legt het idee uit. ‘Zoek een heerlijke wijn bij Wijnkoperij Henri Bloem van minimaal 45 euro uit en drink die bij een lunch of diner bij Restaurant Vermeulen’.

Het gaat om een tijdelijke actie, zo laat Vermeulen weten. Gasten die gebruik maken van de actie hoeven in het restaurant geen kurkgeld te betalen.

‘Restaurant Vermeulen heeft niet de intentie het normale businessmodel van de horeca te wijzigen, maar biedt graag deze actiemogelijkheid’, aldus Vermeulen.

Wijnkoperij Henri Bloem laat weten dat de actie mooi aansluit bij het uitdragen van de award voor meest servicegerichte winkel van Nederland, die zij in november 2008 ontving van de jury van de Retail Jaarprijs.

Reageer op dit artikel