nieuws

Wijn-spijsspecialist komt uit Oss

Restaurant

Roy Pelgrim is door GaultMillau uitgeroepen tot de Wijn-Spijspecialist van het Jaar. Pelgrim is werkzaam voor restaurant Cordial in Oss en wordt door inspecteur Jan van Lissum zelfs fameus genoemd.

Wijn-spijsspecialist komt uit Oss

‘Deze jongeman is fameus. Bescheiden. En werkt op hoog niveau. Hij begrijpt dat je bij de combinatie tussen wijnen en spijzen niet te ver moet gaan’. Van Lissum is onder de indruk van de kwaliteiten van Pelgrim. Net als presentator Paul de Leeuw.

Roy Pelgrim wordt omschreven als grotendeels autodidact. Tijdens zijn opleiding aan de Hotelschool in Apeldoorn liep de Deventernaar stage bij hotel The Grand in Amsterdam en in de Belgische hoofdstad Brussel. In 1998 werd hij lid van het Nederlandse Gilde van Sommelier en trad hij in dienst bij Hotel De Weverij in Oss, waar later restaurant Cordial werd gevestigd. Pelgrim werkt nauw samen met chef-kok Roger Rassin.

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel