nieuws

Wijnen van 60 sterrenrestaurants op Sterwijnenthuis.nl

Restaurant

Met de onlangs gestarte webshop sterwijnenthuis.nl kunnen wijnen van zo’n zestig restaurants met een Michelinster worden gekocht. Sommige koks hebben laten weten moeite te hebben met de transparantie, omdat ze vrezen voor het bekend worden van hun marge op wijnen.

Wijnen van 60 sterrenrestaurants op Sterwijnenthuis.nl

Gijs den Hollander startte samen met twee andere internetondernemers een paar weken geleden met Sterwijnenthuis.nl. Op de website zijn inmiddels zo’n vierhonderd wijnen te verkrijgen die geschonken worden in restaurants met één of meerdere Michelinsterren.

De lancering van de webshop was volgens Den Hollander voor velen een verrassing. ‘Een verrassing omdat het een wijnsite is die anders is dan andere wijnsites. De wijnen die wij verkopen worden door sommeliers in sterrestaurants geschonken. Dat zijn dus goede wijnen’, aldus Den Hollander.

Den Hollander: ‘Via storechecks en de restaurants zelf krijgen we informatie welke wijnen ze op de kaart hebben staan. Op onze site melden we ook in welke restaurants de wijnen worden geschonken en wat je erbij kunt eten’.

Den Hollander zegt goede reacties te hebben gehad. ‘De trend van thuis lekker koken wordt doorgetrokken naar thuis lekker drinken. Het is een ontwikkeling die je toch niet kunt tegenhouden. Voor restaurants is het daarom leuk om juist mee te werken’.

Het aanbieden van de wijnen aan consumenten via een webshop zorgt ook voor sceptische blikken. ‘Sommige restauranthouders hebben gebeld met de opmerking dat hun marge inzichtelijk wordt. Met restaurants die sceptisch zijn, gaan we het gesprek aan want wij willen samenwerken.’

Sterwijnenthuis.nl biedt momenteel zo’n vierhonderd wijnen aan, variërend van 5,80 euro tot 450 euro per fles. De site heeft voorlopig geen plannen om het aanbod uit te breiden met andere culinaire producten zoals oliën of delicatessen.

Reageer op dit artikel