nieuws

Wijngids Cuno 2009 pakt prijs

Restaurant

Cuno 2009, de nieuwe wijngids van wijn- en culinair journalist Cuno van ’t Hoff, is in de prijzen gevallen. De wijngids is door de Gourmand World Cookbook Award 2008 uitgeroepen tot beste wijngids van Nederland.

Wijngids Cuno 2009 pakt prijs

‘Dit is een erkenning voor mijn werk. Er is ongekend enthousiasme aan deze kant’, laat Cuno van ’t Hoff, die voor het boek in vier maanden tijd 2.500 wijnen proefde, in een eerste reactie weten.

In Cuno 2009 presenteert Van ’t Hoff 250 wijnen met een prijs variërend van 5 tot 10 euro. ‘Aan een wijn onder de vijf euro verspil ik mijn tong en lever niet. Want een fles kost al met al ongeveer 3,50 euro. Dan houd je 1,50 euro over voor de wijn zelf. Dat kan niet. Voor een klein bedrag meer kun je prima wijnen vinden’.

De verkoop van de gids loopt volgens Van ’t Hoff goed. ‘We hebben er 9.000 laten drukken. Met de kerst in aantocht verwacht ik de komende tijd flink wat extra verkopen. Volgens jaar komt er weer een nieuwe editie waar zeker weer wat aanpassingen in komen’.

Reageer op dit artikel