nieuws

Wim Klerks pakt Bocuse d’Or

Restaurant

Wim Klerks van restaurant Les Jumeaux uit Bennebroek heeft de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or op zijn naam geschreven. Klerks, die begin dit jaar het NK voor chefs boven 25 jaar won, rekende in een spannende finale af met gelouterde kooktoppers.

Wim Klerks pakt Bocuse d’Or

Met de overwinning van Bocuse d’Or plaatst Klerks zich voor de internationale wedstrijd in het Noorse Stavanger later dit jaar. Komt hij daar door de selectie, dan vertegenwoordigt hij ons land tijdens het WK om de Bocuse d’Or in het Franse Lyon begin volgend jaar. Klerks vormde samen met Commis Ronald Bellaart, die bij de commis won, een koppel.

Jurylid Robert Kranenborg merkte op dat er op hoog niveau werd gekookt door de zeven deelnemers. Aanvankelijk zouden acht koks deelnemen aan de finale maar Marcel de Leeuw van De Kersentuin uit Amsterdam moest zich wegens griep afmelden.

Winnaar Klerks is geen onbekende met wedstrijdkoken. Begin dit jaar greep hij op de Horecava weliswaar net naast de Gouden Koksmuts, een dag later won hij het NK voor chef-kok boven de 25 jaar. Daarnaast is Klerks lid van het Nationaal Kookteam.

Deelnemers aan Bocuse d’Or waren naast winnaar Klerks Toine Smulder van Villa Copera in Tolkamer, Dennis Huwae van Ciel Bleu in Okura Hotel Amsterdam, Michel Lambermon van Lambermon’s Kooktheather in Haarlem, Geert Jan Vaartjes van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, Erik Arts van Aubergine in Steyl en Etienne van den Burg van restaurant De Bottermarck in Kampen.

Reageer op dit artikel