nieuws

Wim Klerks plaats zich voor finale Chef Challenge in Chili

Restaurant

Wim Klerks, chef-kok van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek en lid van het Koksgilde Nationaal Team, heeft samen met assistent Ronald Bellaart de halve finale gewonnen van de Global Chefs Challenge 2009 in Boedapest, Hongarije. Hiermee plaats Klerks zich voor de finale in Chili volgend jaar.

Wim Klerks plaats zich voor finale Chef Challenge in Chili

Na de culinaire overwinning in Bangkok, staat Koksgilde Nederland opnieuw op het wereldpodium in de finale Global Chef Challenge 2010 in Chili, meldt Ferdie Olde Bijvank van het Koksgilde.

De jury was unaniem en beoordeelde Wim Klerks’ gerechten met een eerste plaats. Hiermee wist hij Oostenrijk, Polen, Hongarije, Zwitserland, Duitsland, Luxemburg en Tsjechië achter zich te houden. Zwitserland eindigde als tweede en Luxemburg wist beslag te leggen op de derde plaats.

Door het winnen van de semi-finale van de Global Chefs Challenge 2009 plaatsen Wim Klerks, commis Ronald Bellaart en Wynand Vogel WACS jury lid Nederland zich voor de finale. De finale van de Challenge vindt plaats in Santiago, Chili van 24 tot en met 28 januari 2010.

Reageer op dit artikel