nieuws

Windhoos blaast terras in water

Restaurant

Duikers van de Amsterdamse brandweer hebben maandag in het water bij het Muziekgebouw aan ’t IJ gespeurd naar terrasmeubilair. Het terras van café-restaurant Star Ferry werd afgelopen zaterdag getroffen door een windhoos, waarbij een groot deel van de zestig stoelen, twintig tafels en vijftien ligbedden in het IJ terechtkwam.

Windhoos blaast terras in water

Dat maakte het Muziekgebouw aan ’t IJ bekend. Sommige stoelen belandden wel 30 meter verderop in het water. Twee medewerkers van het café doken meteen achter de spullen aan en konden met behulp van langsvarende bootjes al een deel van het terras redden. De brandweer schoot echter ook te hulp en stuurde ook maandag weer duikers. Het Muziekgebouw schat de schade zeker op 10.000 euro.

Reageer op dit artikel