nieuws

Winnaar Topchef 2011 naar Ivy* Rotterdam

Restaurant

Tim Ringers stapt over van restaurant Herberg de Loohoeve in het Drentse Schoonloo naar het Rotterdamse sterrestaurant Ivy van François Geurds. Groninger Ringers won in 2011 het tv-programma Topchef-de Twaalf Provincies met Robert Kranenborg en Julius Jaspers.

Winnaar Topchef 2011 naar Ivy* Rotterdam

Aan deze tv-kookbattle die onder leiding staat van Robert Kranenborg en Julius Jaspers, deden 96 kandidaten mee uit 12 provincies. Per provincie drongen twee chefs door tot de eindronde, waarna er telkens één afviel. Tim Ringers ging in november 2011 als winnaar naar huis met het prijzengeld van 25.000 euro.

Ringers (25) tegen MissetHoreca.nl: ‘Na de finale had ik nog een gesprek met Robert Kranenborg. Hij zei tegen me: zoek de grote chefs op. Dat heb ik goed in m’n oren geknoopt, en ook geschreven in mijn sollicitatiebrief die ik stuurde aan Ivy. Ik denk dat het winnen van Topchef me zo wel helpt aan deze baan! Vlak nadat ik m’n brief had verstuurd, mocht ik al komen voor een gesprek.’

Functie bij Ivy

Ringers begint als chef de parti, wat hij bij de Loohoeve ook is. ‘Maar nu staan we met drie mensen in de keuken. Bij Ivy staat een team van vijftien chefs. Mijn functie zal dan ook wel iets compacter worden, maar François Geurds heeft me toegezegd dat ik op verschillende afdelingen wordt ingezet. Warm, koud, patisserie, maar ook in de voorbereidingskeuken en naast hem aan de pas.’

De tv-winnaar begint half maart in Rotterdam. ‘Eerst ga ik nog verhuizen van Groningen naar Den Haag. En daarna beginnen aan deze nieuwe uitdaging.’

Reageer op dit artikel