nieuws

Winnende Jansma: ‘Dit kan niet

Restaurant

Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk was helamaal van slag van de titel Belofte van het Jaar, die hij kreeg tijdens de bekendmaking van de nieuwe gids van GaultMillau. De talentvolle kok kon het maar niet beseffen: ‘Toen ik mijn naam hoorde dacht ik: dit kan niet’.

Winnende Jansma: ‘Dit kan niet

De opmars van Jansma’s Basiliek lijkt maar niet te stuiten en begint ronduit sensationele trekjes te vertonen. Na Lekker en Michelin vorig jaar, was maandagavond GaultMillau het volgende ‘slachtoffer’ van de dadendrang van de talentvolle kok.

Tijdens de Nacht van GaultMillau kreeg Jansma de titel Belofte van het Jaar, een van de meest prestigieuze awards uit de reeks van GaultMillau. Jansma zocht direct na afloop naar woorden voor zijn zege.

‘Ik ben sprakeloos. Dit is niet te beseffen. Wat een verrassing. Toen ik mijn naam hoorde dacht ik: dit kan niet. Vorig jaar was al een waanzinnig jaar, en nu dit’, aldus Jansma die het succes vierde met privé en zakenpartner Andrea van Zoomeren.

Reageer op dit artikel