nieuws

Witte brigade Koksgilde naar Buitenhof

Restaurant

Het Buitenhof werd donderdag 1 september overspoeld met meer dan honderd in koksbuis gestoken chefs. Dit keer niet voor een demonstratie of protest, maar de President van het Koksgilde Nederland, Paul Fagel, rolde de rode loper uit voor de witte brigade ter gelegenheid van de Haagse première van de veelbesproken film ‘El Bulli – cooking in progress’.

Witte brigade Koksgilde naar Buitenhof

Grand-Café Restaurant Des Deux Villes, het Koksgilde en Pathé Buitenhof ontvingen de koks voor een inspirerende avond. De Spaanse wijnmaker Telmo Rodriguez, de grote wijnvriend van Ferran Adrià en co-auteur van zijn nieuwste boek en Paul Fagel heetten hun collega’s welkom voor een Walking Dinner en inspirerende documentaire.

De documentaire gaat over Ferran Adrià; de wereldberoemde Spaanse chef kok die vanuit zijn restaurant El Bulli een ware culinaire revolutie ontketende. De sluiting van zijn restaurant in juli was dan ook wereldnieuws en deze documentaire geeft een unieke inkijk in de wereld van Adrià, waar passie geen middel is maar hét doel.

Reageer op dit artikel