nieuws

WNF eist stop op tonijnvangst

Restaurant

De vangst van blauwvintonijn moet direct stoppen, eist het Wereld Natuur Fonds (WNF) van de Europese Unie. De soort in de Middellandse Zee is er te slecht aan toe. Het WNF vreest dat een voorgenomen vangstbeperking half juni te laat komt.

WNF eist stop op tonijnvangst

De visserij op de soort is 1 mei volop begonnen. De visserijministers van de EU-landen hadden eigenlijk maandag willen beslissen, maar konden het niet eens worden door verzet van Italië.

‘Schokkend dat de EU weer geen vitale maatregelen heeft genomen om de blauwvintonijn in de Middellandse Zee te redden, ondanks alle wetenschappelijke bewijzen’, zei Aaron McLoughlin van WNF Brussel dinsdag.

Noorwegen, dat geen lid is van de EU, heeft de visserij op de blauwvintonijn inmiddels wel verboden.

Reageer op dit artikel