nieuws

WNF steunt Kassa-actie voor gratis water in restaurants

Restaurant

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) roept alle restauranthouders in Nederland op om mee te doen aan de actie ‘Gratis Kraanwater’ van het VARA-televisieprogramma Kassa. Het WNF sluit zich daarmee aan bij de VARA-actie.

WNF steunt Kassa-actie voor gratis water in restaurants

Water uit de kraan drinken bespaart Co2 (broeikasgas). Het WNF wijst erop dat water in verpakkingen ook voor veel CO-2 uitstoot zorgen. Bij hergebruikbare PET-flessen is dat 12 keer zoveel als kraanwater en bij water in kartonnen verpakkingen 124 keer zoveel.

Het WNF steunt de actie die het tv-programma Kassa is gestart om restaurants aan te sporen om gratis kraanwater in plaats van flessen bronwater te serveren. Ook gasten wordt aangeraden om in restaurants om kraanwater te vragen. Er is een speciale sticker verkrijgbaar voor deelnemende eetgelegenheden. Verder zijn er kaartjes te downloaden op gratiswater.vara.nl om restaurants attent te maken op de actie.

Reageer op dit artikel