nieuws

Workshop met Ron Blaauw voor winnaar SVH Horeca Roadshow

Restaurant

De Kookfabriek Amsterdam verwelkomde maandag 4 juli 26 jonge eregasten. Deze (v)mbo’ers werden beloond voor hun winnende scores tijdens de SVH Horeca Roadshow, een interactief lesuur van horecabrancheorganisatie SVH. Ze wonnen een culinaire workshop van SVH Meesterkok Ron Blaauw.

Workshop met Ron Blaauw voor winnaar SVH Horeca Roadshow

De workshop vormt de afsluiting voor de SVH Horeca Roadshow van het schooljaar 2010/2011. Eerder dit jaar scoorden leerlingen van het Noorderpoort College en het Regius College het hoogst bij de kennistest (voor vmbo’ers) en het carrièrespel (voor mbo’ers); beide geliefde onderdelen van de Roadshow. Zo wonnen ze de workshop.

Na het bewonderen van een grote hoeveelheid verse vis, mogen de jongeren de kookkunsten van Ron Blaauw imiteren. Ze bereiden een dessert van sinaasappel in Earl Grey en amandelroom, en een salade van zalm, ei, waterkers, dille, kropsla en mayonaise. Blaauw geeft instructies door een microfoon, om te besluiten met: ‘Zo, nu mag je het opeten.’

Klasgenoten Nina Lucassen en Gina de Weerd (18, mbo Manager/Ondernemer Horeca) hebben Ron Blaauw stiekem gejureerd. Zoals hij de sinaasappelschil sneed, klopte volgens Nina wel: ‘Ja, dat heb ik vorige week nog gedaan.’ Maar als het aan Gina lag, had hij de zalm ‘best langer mogen marineren’.

Reageer op dit artikel