Wynand Vogel Bokaal naar Alfred van Dijk

Wynand Vogel Bokaal naar Alfred van Dijk

Alfred van Dijk, chef-kok van het Oude Dijkhuys in Lisserbroek, heeft maandag 13 februari de vijfde Wynand Vogel Bokaal gewonnen. De winnaar die pas zeer recent aan het deelnemersveld is toegevoegd, neemt een geldbedrag van 10.000 euro mee naar huis.

Alfred van Dijk, lid van het Nationale Wedstrijdteam, won in januari van dit jaar ook al de Gouden Koksmuts. Ook won hij drie keer de Culinaire Prix Taittinger.

Net nadat hij zijn lauwerkrans kreeg omgehangen door Wynand Vogel is Van Dijk verrast, ‘Dit had ik niet durven dromen. Zeker niet na zo’n korte voorbereidingstijd. Geweldig. Ik ben echt heel trots op mezelf, zeker als ik kijk naar het niveau van de andere deelnemers. Heel hoog!’

‘Er zaten prachtige gerechten tussen. Helaas heb ik ze niet van de anderen kunnen proeven. Maar van mijn eigen menu weet ik in ieder geval dat de smaak goed was. En dat heeft de jury ook bevestigd.' Volgens Van Dijk is de strijd om de Wynand Vogel Bokaal wel een pittige. 'Je moet en een koude schaal maken en ter plekke in twee uur tijd een vijf gangenmenu koken. En dat allemaal in je eentje. Pittig.'

Prijzengeld

Wat Van Dijk met het prijzengeld van 10.000 euro gaat doen, weet hij nog niet. ‘Daar durfde ik vooraf niet eens over na de denken.’

De overige negen deelnemers aan de Wynand Vogel Bokaal:

Lars van Galen van De Bloemenbeek* in De Lutte

Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys in Almere

Jeroen Achtien van De Librije*** in Zwolle

Martijn Wetsteijn van De Zwethheul** in Schipluiden

Patrick Freriks van De Hoefslag* in Bosch en Duin

Geert-Jan Vaartjes van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag

Ken Vichianrat van La Rive* in Amsterdam

Rob van der Veeken van De Hofstee in Bladel

Henri Brouwers van Ons Behaeghen in Strijbeek

De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs HorecaEvenTT in Assen.