Alfred van Dijk, lid van het Nationale Wedstrijdteam, won in januari van dit jaar ook al de Gouden Koksmuts. Ook won hij drie keer de Culinaire Prix Taittinger.
Net nadat hij zijn lauwerkrans kreeg omgehangen door Wynand Vogel is Van Dijk verrast, ‘Dit had ik niet durven dromen. Zeker niet na zo’n
‘Er zaten prachtige gerechten tussen. Helaas heb ik ze niet van de anderen kunnen proeven. Maar van mijn eigen menu weet ik in ieder geval dat de smaak goed was. En dat heeft de jury ook bevestigd.' Volgens Van Dijk is de strijd om de Wynand Vogel Bokaal wel een pittige. 'Je moet en een koude schaal maken en ter plekke in twee uur tijd een vijf gangenmenu koken. En dat allemaal in je eentje. Pittig.'
Prijzengeld
Wat Van Dijk met het prijzengeld van 10.000 euro gaat doen, weet hij nog niet. ‘Daar durfde ik vooraf niet eens over na de denken.’
De overige negen deelnemers aan de Wynand Vogel Bokaal:
Lars van Galen van De Bloemenbeek* in De Lutte
Jonathan Zandbergen van Het Veerhuys in Almere
Jeroen Achtien van De Librije*** in Zwolle
Martijn Wetsteijn van De Zwethheul** in Schipluiden
Patrick Freriks van De Hoefslag* in Bosch en Duin
Geert-Jan Vaartjes van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag
Ken Vichianrat van La Rive* in Amsterdam
Rob van der Veeken van De Hofstee in Bladel
Henri Brouwers van Ons Behaeghen in Strijbeek
De wedstrijd vond plaats tijdens de vakbeurs