nieuws

Wynand Vogel: ‘Uitlatingen Van Craenenbroeck niet netjes

Restaurant

Wynand Vogel, hoofdinspecteur van restaurantgids Lekker, zegt dat de kritiek van Paul van Craenenbroeck op zijn oud-werkgever Michelin niet netjes is. Volgens Vogel klopt het wel dat er, zoals Van Craenenbroek in zijn boek aangeeft, veel mis is bij Michelin.

Wynand Vogel: ‘Uitlatingen Van Craenenbroeck niet netjes

Vogel reageert op zijn oud-collega in het radioprogramma Dit is de Dag. Dit naar aanleiding van het boek ‘De Magie achter de Michelinster’ waarin Paul van Craenenbroeck uit de school klapt over het culinaire instituut. Het boek komt binnenkort uit.

Volgens Vogel is al twintig jaar bekend dat er binnen het systeem van Michelinsterren van alles mis is. ‘Maar het is niet netjes om uit de school te klappen’, aldus Vogel op de radio.

Volgens Vogel haal je een inspecteur van Michelin er zo uit. ‘Ze komen praktisch altijd alleen en praten vaak Belgisch. Niet dat je je daar als kok veel van aantrok, je kookt gewoon. Maar als je zo iemand in je zaak zag, dat je wel: dat zou wel eens iemand van Michelin kunnen zijn’.

Een van de onthullingen van Van Craenenbroeck, die 22 jaar bij Michelin werkte, is dat er maar drie inspecteurs zijn voor Nederland. Lekker werkt volgens Vogel met zo’n zeventig mensen die circa zevenhonderd restaurants in de gaten houden. Bij die zeventig inspecteurs van Lekker zitten onder andere een chirug en kamerlid bij, verklapte Vogel.

Reageer op dit artikel