nieuws

Zadkine start nieuwe culinaire opleidingen

Restaurant

Opleidingscentrum Zadkine Centrum, afdeling Horeca start het aanstaande schoolseizoen in september met drie nieuwe eenjarige opleidingen, te weten Gastronoom-Sommelier, Patissier en Gespecialiseerd Kok.

Zadkine start nieuwe culinaire opleidingen

Deze drie vakopleidingen worden gegeven in een samenlopende lijn, waarin vakoverstijgend te werk wordt gegaan, zo laat Zadkine weten. Extra kwaliteit wordt aan de opleidingen toegevoegd door gastlessen van professionals uit het bedrijfsleven.

Na het afronden van een van deze eenjarige trajecten kan de student er vervolgens voor kiezen om zich verder te specialiseren op het leidinggevende vlak. Zadkine biedt vanaf schooljaar 2012-2013 de nieuwe opleiding Leidinggevende bediening, keuken of ambachtelijke bakkerij aan.

Volgens topkok Erik van Loo, die in de Raad van Advies van Zadkine zit, is de opleiding Gastronoom-Sommelier hard nodig: ‘Gezamenlijk ervoor zorgen dat de kwaliteit in de bediening op een hoger niveau komt, zie ik als een van de grotere uitdagingen. Empathie en het naleven van etiquette zouden een standaard onderdeel van de opleiding moeten worden’, aldus Van Loo.

De in januari 2011 ingestelde Raad van Advies bevat naast topchef Erik van Loo ook topkok Mario Ridder. De Raad van Advies heeft volgens Zadkine een regionale samenstelling met een landelijke uitstraling.

Reageer op dit artikel