nieuws

Zes Nederlandse restaurants in groente-finale

Restaurant

Er zitten zes Nederlandse restaurants in de wedstrijdfinale beste Groenterestaurant van de Benelux 2012. In totaal zijn er 23 kanshebbers uit Nederland, België en Luxemburg.

Zes Nederlandse restaurants in groente-finale

De Nederlandse restaurants die meedingen zijn Vork en Mes in Hoofddorp, Natuurlijk in Egmond aan Zee, Davanti in Valkenburg aan de Geul, Gasterij De Gulle Waard in Winterswijk, De Eetstee in Amersfoort en Eten&Drinken in Andijk.

De Nederlandse winnaar vorig jaar was De Culinaire Werkplaats van Marjolein Wintjes en Eric Meursing. De wedstrijd is een initiatief van GaultMillau en de Belgische groentekok Frank Fol.

Er is dit jaar ook een speciale prijs voor restaurants die lekkere groente weten te serveren voor kinderen. De organisatie vindt het een gemiste kans dat in restaurants telkens weer dezelfde ongezonde gerechten voor kinderen opduiken en wil daar graag verandering in brengen.

Reageer op dit artikel