nieuws

‘Zeven tot tien nieuwe La Place-locaties per jaar

Restaurant

Horecaketen La Place van V&D is van plan jaarlijks zeven tot tien vestigingen te openen. Bovendien wil de onderneming beginnen in een nieuwe Europese markt, zegt ceo Walter Seib in het Financieele Dagblad.

‘Zeven tot tien nieuwe La Place-locaties per jaar

La Place heeft momenteel 115 locaties, waarvan twee in België. Jaarlijks komen er zo’n 35 miljoen gasten. Naast de reguliere restaurants gaat het om panini-shops, cafés, chocolaterieën en de La Place Mangerie formule, waar mensen producten kopen om thuis op te eten.

Daarnaast heeft het bedrijf nog een partyservice en een cateringtak voor bedrijfskantines. De verwachte omzet voor 2011 is €215 miljoen, 56 procent meer dan zeven jaar geleden, zo tekent de krant op.

Verswarenhuis

Topman Walter Seib nam vorig jaar de dagelijkse leiding over van Paul Bringmann, de geestelijk vader van La Place. Die blijft verantwoordelijk voor nieuwe concepten. De eerste daarvan is een assortiment kant-en-klaarmaaltijden. Tevens doet Bringmann in Enschede een test met een verswarenhuis met een bakkerij voor zuurdesembrood, een kaasboer, een vleeswarenafdeling en een afdeling voor salades en maaltijden.

Reageer op dit artikel