Het restaurant gaat open op 2 juli en telt 70 zitplaatsen. De wijnbar biedt plaats aan 50 zitplaatsen en heet Koetjes & Wines. Chef-kok van de vestiging in Leiden is Patrick Schuyt.
Eigenaar en initiatiefnemer Erwin Rozendal laat weten dat er een bedrag van 485.000 geinvesteerd is in de zevende Koetjes en Kalfjes.
Koetjes en Kalfjes startte zo’n 4,5 jaar geleden in Oegstgeest. Daar was behoefte aan een leuke bistro naast restaurant & suitehotel De Beukenhof. De vijf andere vestigingen zitten in Noordwijk, Haarlem, Den Haag, Amsterdam en Zoetermeer.
Koetjes en Kalfjes is een moderne bistro waarin verse producten centraal staan. Het is volgens Rozendal een ‘no nonsens’ restaurant waar je kunt eten voor een betaalbare prijs. Gasten kunnen er terecht voor lunch, diner of high tea in een ongedwongen sfeer. De inrichting is stoer en modern met een vleugje chic.