nieuws

Zeventien nieuwe Nederlandse Bib Gourmands

Restaurant

Zeventien Nederlandse restaurants hebben een Bib Gourmand gekregen. Dat heeft Michelin vanochtend bekendgemaakt. Twaalf bedrijven verloren hun beloning voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ons land telt nu 102 restaurants met een Bib Gourmand.

Zeventien nieuwe Nederlandse Bib Gourmands

Onder de nieuwkomers restaurant Ron’s Vis van de Dag in Ouderkerk aan de Amstel en Le Garage van Joop Braakhekke en Brasserie Hoofdstad in Hotel De L’Europe, beide in Amsterdam. Verder Brasserie Flo en L’Auberge in Maastricht. Klik hier voor het volledige overzicht van de nieuwe Bib Gourmands.

Het Savarijn in Nijmegen, maandag 31 oktober door GaultMillau beloond met de titel Wijnkaart van het Jaar, Scherp in Middelburg en Lastage in Amsterdam hebben hun Bib Gourmand moeten inleveren.

De twaalf restaurants die hun Bib Gourmand zijn verloren, maken in theorie kans op een Michelinster. Klik hier voor het overzicht van de vervallen Bib Gourmands.

In België zijn 22 nieuwe Bib Gourmands uitgedeeld. Bij onze zuiderburen zijn nu 133 restaurants met een kwaliteitskeuken voor een prijs van maximaal 35 euro.

Maandag 28 november worden de Michelinsterren voor 2012 bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel